Јуниорски европски куп у Атини 2022

На европском купу у грчкој престоници учествовало  је  300 такмичара, из 27 држава, са 3 континента, од чега је 188 такмичара било у мушкој конкуренцији, а 112 у женској.

Нашу земљу и џудо клуб „Партизан“ представљали су Александар Петровски, Николина Нишавић и Кристина Нишавић.

Александар Петровски је дебитовао на првом европском купу и показао изузетну пожртвованост. Иако се изузетно борио, у првом колу је заустављен од стране данског репрезентативца. Петровски је иначе наш актуелни вицешампион државе, који ће имати још прилика да нас обрадује медаљом и са европске сцене.

Кристина Нишавић је у првом колу савладала такмичарку из Румуније победом на ипон, а у другом колу је победила такмичарку из Либана, такође на ипон, у бодовима 10:0. У четвртфиналу Кристину је сачекала неугодна такмичарка из Израела, где је наша такмичарка повела на вазари, али је ипак изгубила на ипон. У првој репесажној борби је наша такмичарка била боља од туркиње, али је нажалост у другој репасажној борби изгубила од такмичарке из Француске, где је наша Кристина заустављена и тиме постигла пласман на 7 месту. Кристина се одлично борила и показала да вреди на светској сцени какав је овај европски куп приредио. Верујемо да ће се наша Кристина већ са следећег европског купа вратити са медаљом.

Николина Нишавић… ШАМПИОН и освајач овог европског купа у својој конкуренцији до 52кг. Имала је трновит пут до финала,  чему говори у прилог чињеница да су се све њене противнице нашле на постољу за медаље. У првом колу Николина је победила такмичарку из Грчке на ипон, у другом колу је савладала ефектним ипоном такмичарку из Израела, а у четвртфиналу
је савладала такмичарку из Румуније победом на вазари, која је
прошлогодишња освајачица бронзане медаље на првенству Европе. У полуфиналу је Нину сачекала неугодна такмичарка из наше јужне покрајине тзв. државе „Косово“, која је прошле године освојила бронзану медаљу на првенству Европе и на првенству света, али је Нина тај меч решила у своју корист победом на ипон. У финалу је наша такмичарка однела победу против такмичарке из Велике Британије савладавши је вазаријем и ипоном. Апсолутном доминацијом, наша такмичарка показује спремност и квалитет за највише подвиге попут европског и светског првенства.

Верујемо у наше такмичаре, верујемо у наш стручни штаб и знамо да ће европски куп који је Нина пробила, у будућности бити велика олакшица, да истим или сличним путем наставе и остали такмичари нашег клуба. Мало је рећи да смо поносни, мало је рећи да смо срећни због свега што смо постигли. Сада имамо чврст доказ да се труд, рад и вера исплате и засијају кад највише треба.

ЈЕДАН ТИМ, ЈЕДНА ПОРОДИЦА, ПАРТИЗАН.