Сјајан наступ наших такмичара на Светском првенству у Загребу

Од 23. до 26. августа 2023. године, одржано је Светско првенство у џудоу у прелепом Загребу, а Џудо клуб Партизан је имао част да има пет талентованих представника на овом престижном такмичењу.

Марко Јоргић, један од наших истакнутих чланова, остварио је запажен успех освајањем петог места. Марко је започео свој пут ка медаљи победом над такмичарем из Таџикистана у првој рунди, а потом је наставио да бриљира, савладавши такмичара из Анголе у другој рунди. Иако је у четвртфиналу изгубио од такмичара из Азербејџана, Марко се није предавао. У репасажу је остварио импресивну победу над такмичарем из Египта, али нажалост, у борби за бронзу, суочио се с изузетно јаким такмичарем из Казахстана.

Јелена Нишавић, такође члан нашег клуба, показала је свој таленат и храброст на овом првенству. У првој рунди је била боља од такмичарке из Босне и Херцеговине, али је, нажалост, изгубила у другој рунди од изузетно јаког противника из Кореје. Без обзира на овај резултат, Јелена је дала све од себе и показала свој потенцијал за будућност.

Богдан Величковић, трећи представник Џудо клуба Партизан, такође је освојио пето место и тиме додао сјај свом тиму. Богдан је започео такмичење победом над такмичарем из Украјине у првој рунди, а потом је наставио да бруси своје вештине победивши противника из Кореје у другој рунди. У четвртфиналу је био неприкосновен против такмичара из Холандије, али је у полуфиналу изгубио од такмичара из Грузије. У борби за медаље, имао је тежак меч против такмичара из Азербејџана, али се нажалост није успео домоћи медаље.

Невена Павловић, наш дебитант и нјамлађи кадет, након вредног рада током лета, добила је прилику од стране стручног штаба клуба да наступи на Светском првенству и покупи неопходно искуство за даље. Нажалост, Невена је изгубила у првом колу од носиоца групе, такмичарке из Француске.

Наталија Пролић, прошлигодишњу освајач еворпске бронзе, која је нажалост заустављена у првом колу од такмичарке из Бразила.

Ови резултати су свакако изазовни и захтевни, али показују колико су наши такмичари посвећени свом спорту. Џудо клуб Партизан је поносан на све своје представнике и верујемо да ће и даље наставити да се труде и напредују. Честитке Марку, Јелени, Богдану, Наталији и Невени на изванредном наступу на Светском првенству у Загребу 2023. године!

ЈЕДАН ТИМ, ЈЕДНА ПОРОДИЦА, ПАРТИЗАН!!!